Welcome to the forum's most beautiful women

Login

Zaboravih zaporku

Logiraj se preko FaceBook-a

FaceBook Login

Ukupno je: 1 korisnik/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 1 gost.

/

Najviąe korisnika/ca istovremeno online bilo je: 16, dana pon stu 07, 2011 6:13 pm.

Rss feeds

Yahoo! 
Google Reader 
MSN 
AOL 
NewsGator 
Netvibes 
Bloglines 

Rose is a rose is a rose. . .

Share

_Shade_
    Nurse
    Nurse

Broj postova: 560
    Vaša reputacija: 5

Rose is a rose is a rose. . .

Postaj by _Shade_ on čet stu 03, 2011 6:53 pm

Časni ljudi divljenja su vrijedni. "Časnost" - divljenje vrijedna osobina. No je li to uistinu tako?

Osoba koja časno postupa, zapravo, djeluje u skladu s vlastitim moralnim uvjerenjima koja smatra (budući da su njegova) mjerilima ispravnog moralnog života naprosto, odnosno, standardima ispravnog i pogrešnog ponašanja, te glavnim načinom razlikovanja pogrešnih i ispravnih ciljeva.

Časni ljudi uvijek postupaju onako kako im nalažu njihova uvjerenja, neovisno o situaciji ili sudionicima - ostalim "moralnim djelatnicima". Odlično. Ili ipak nije? Wink

Što ako naša najdublja moralna uvjerenja jesu - pogrešna??? Ne moraju biti pogrešna naprosto, dovoljno je da u nekoj datoj situaciji jesu - pogrešan izbor. U tim situacijama, u kojima djelujemo u skladu s njima, pa makar "svijet stao", ona se postavljaju kao ozbiljna prepreka moralno ispravnim postupcima.

Bitnu razliku između moralnog i časnog života nalazimo u skromnosti. Ovo jednostavno znači da moralni djelatnik, za razliku od onog časnog, uzima u obzir vlastito neznanje u pogledu nekog zamršenog moralnog slučaja, odnosno pretpostavlja svoju spoznajnu ograničenost. Svaka (moralna) situacija za moralnog djelatnika predstavlja situaciju za preispitivanje vlastitih stavova..

Časni ljudi bezrezervno vjeruju "principima", moralni djelatnici, s druge strane, trude se djelovati u skladu s nekom valjanom moralnom teorijom čak i kada se ona razlikuje od njihovih intimnih moralnih uvjerenja. Ili, jednostavnije rečeno, dopuštaju da je njihovo viđenje situacije - pogrešno.

Možda bismo časne ljude najbolje mogli usporediti s dogmaticima? Djeluj u skladu s vlastitim uvjerenjima makar se ona dokazala i pogrešna..

Gost
    Gost

Re: Rose is a rose is a rose. . .

Postaj by Gost on čet stu 03, 2011 6:57 pm

A zato ti obozavas Klingonce. Laughing

Gost
    Gost

Postaj by Gost on čet stu 03, 2011 7:17 pm

Univerzalne vrijednosti su stamene. Dobro i zlo je u okviru tih vrijednosti jasno definirano. To što mi... iz nekih, samo nama objašnjivih razloga neke situacije vidimo ovako ili onako... to ne znači da su univerzalne vrijednosti lelujave i prilagodljive našem viđenju.

off
    Patient
    Patient

Broj postova: 239
    Vaša reputacija: 6

Postaj by off on čet stu 03, 2011 8:45 pm

_Shade_ je napisao/la:Što ako naša najdublja moralna uvjerenja jesu - pogrešna???

Da bi bila pogrešna, morao bi postojati nekakav etalon ispravnih. A koji bi to mogao biti? Rezultat ispraznih beskonačnih ljudskih filozofiranja kojima je polazište opet samo u taštini? Ili možda religijski koncepti kao ograde osobnih mentalnih zatvora nametnutih nam paradigmi?

Što bi zapravo trebao biti imperativ, načela ili život? Mnoge vrste u prirodi prežive havarije i istrebljenje samo zato jer napuste slabe i jer im je opstanak uprogramiran kao prioritet. Da, opstanak, jer ako život nije prioritet, kome bi trebala služiti načela? Suludo i infantilno je razmišljati na način da načela u svojoj ekstremnoj primjeni mogu biti u kontradikciji sa zahtjevima opstojnosti.

Nikad nedavno preminuli S.Jobs ne bi postigao taj uspjeh da je imao nekih skrupula ili moralnih inhibitora. Evidentna hijerarhijsko predatorska struktura univerzuma ostavlja prostor samo za moraliziranje i folozofiranje u funkciji zadovoljenja taštine koja je suština života, ispitivanja granica i ograda vlastitih mentalnih zatvora, da bi u tim okvirima imali osjećaj da sve skupa ima neki značaj, dok smo istovremeno samo ono za što smo predeterminirani.

off
    Patient
    Patient

Postaj by off on čet stu 03, 2011 8:54 pm

Fridaa je napisao/la:Univerzalne vrijednosti

Tako nešto postoji samo u zadanim mentalnim okvirima i kako život pokazuje, poprilično je varijabilno u rijekama tokova svijesti kako civilizacija tako pojedinaca.

Ne postoji način da dokažeš apsolutno postojanje tako nečega. Jedino što možeš je razmatrati i drugima servirati projekciju istog na zidovima vlastitog mentalnog zatvora koji se manifestira kao umišljaj.

Gost
    Gost

Postaj by Gost on čet stu 03, 2011 10:13 pm

gadjo je napisao/la:
    Fridaa je napisao/la:Univerzalne vrijednosti

Tako nešto postoji samo u zadanim mentalnim okvirima i kako život pokazuje, poprilično je varijabilno u rijekama tokova svijesti kako civilizacija tako pojedinaca.

Ne postoji način da dokažeš apsolutno postojanje tako nečega. Jedino što možeš je razmatrati i drugima servirati projekciju istog na zidovima vlastitog mentalnog zatvora koji se manifestira kao umišljaj.

Ne slažem se.
    Zapis o tim vrijednostima... o dobru i zlu postoji u svima nama. Dorađuje ga odgoj u roditeljskom domu, društvo i samoizgradnja.... ali ja vjerujem da postoji zapis s kojim se rađamo... nešto kao šapat predaka... nešto kao lanac sreće....
    Šapat koji se prenosi još od Izvora.... od postanka... bez obzira kako je to rađanje svijeta izgledalo....
    Možemo li sasvim sigurno znati da je oduzeti tuđi život loše, da je krasti loše, da je loše drugima činiti sve ono što se nama ne bi sviđalo....

Zadnja promjena: Fridaa; čet stu 03, 2011 10:14 pm; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : fff)

off
    Patient
    Patient

Postaj by off on čet stu 03, 2011 10:18 pm

Fridaa je napisao/la:Ne slažem se.

Sve drugo bi bilo quite weird ...

Fridaa je napisao/la:Zapis o tim vrijednostima... o dobru i zlu postoji u svima nama. Dorađuje ga odgoj u roditeljskom domu, društvo i samoizgradnja.... ali ja vjerujem da postoji zapis s kojim se rađamo... nešto kao šapat predaka... nešto kao lanac sreće....
    Šapat koji se prenosi još od Izvora.... od postanka... bez obzira kako je to rađanje svijeta izgledalo....
    Možemo li sasvim sigurno znati da je oduzeti tuđi život loše, da je krasti loše, da je loše drugima činiti sve ono što se nama ne bi sviđalo....

Frida, pjesnička sloboda koju sada prezentiraš ne da je jako slab argument u razmatranju etalona vrijednost, naprotiv to je kontraargument.

Gost
    Gost

Postaj by Gost on čet stu 03, 2011 10:24 pm

gadjo je napisao/la:
    Fridaa je napisao/la:Ne slažem se.

Sve drugo bi bilo quite weird ...

Fridaa je napisao/la:Zapis o tim vrijednostima... o dobru i zlu postoji u svima nama. Dorađuje ga odgoj u roditeljskom domu, društvo i samoizgradnja.... ali ja vjerujem da postoji zapis s kojim se rađamo... nešto kao šapat predaka... nešto kao lanac sreće....

Frida, pjesnička sloboda koju sada prezentiraš ne da je jako slab argument u razmatranju etalona vrijednost, naprotiv to je kontraargument.

Zar je činjenica da je ubiti, krasti, varati i vrijeđati druge loše... pjesnička sloboda?

Evo... može konkretan primjer.
    Sin moje kolegice je autom usmrtio pijanu babu koja mu je izletila pred auto. Pravosuđe je reklo da nije kriv i svima je jasno da se radi o nesretnom događaju. No taj mladi čovjek ima noćne more... pije tablete za spavanje i smirinje. Što misliš zašto? Možda zbog tog zapisa koji nosi u sebi.... koji ga putem savjesti muči i napominje da je oduzimanje života ZLO... pa čak i onda kad se slučajno desi... i kad nismo mogli izbjeći tako nešto. Bol i kajanje koje osjeća potaknuto je upravo tim iskonskim znanjem koje nosi u sebi....

off
    Patient
    Patient

Postaj by off on čet stu 03, 2011 10:34 pm

Da si malo više proučavala realnost imala bi prilike primjetiti da psihičko zdravlje pojedinca ne ovisi o tome što je napravio u nekom apsolutnom smislu koji sugeriraš, već kakav ima stav prema tome što radi. Osoba može raditi jako loše stvari (uvjetno rečeno, prema uprogramiranim konceptima), a da pri tome nema nimalo grižnje savjesti i sasvim mirno spava te doživi kasnu životnu dob. Tvoj mentalni zatvor je u tome što ti (preko savjesti) određuje (oduzima slobodu) kako ćeš reagirati na neke svoje postupke.

Recimo, S.Jobs je eksploatirao djecu u kini za svoj osobni prosperitet, no on je bio duboko u sebi uvjeren da bi oni bez njega puno lošije prošli u životu i živjeli još bijednije. Dakle, on je tipičan primjer kako uprogramirana savjest kao element mentalnog zatvora kreira našu paradigmu i robovanje idejama, konceptima (dobra, zla i slično) ...

Jedan pogled na istu stvar je tzv. predodređeni životni "path" kojim moraš kročiti inače imaš problem i sa sobom i sa životom. Taj "path" je ograda mentalnog zatvora van koje ne smiješ izaći ili pojednostavljeno raditi protiv svoje savjesti jer ćeš ko ovca u toru trpjeti sankcije i posljedice.

Gost
    Gost

Postaj by Gost on čet stu 03, 2011 10:40 pm

gadjo je napisao/la:Da si malo više proučavala realnost imala bi prilike primjetiti da psihičko zdravlje pojedinca ne ovisi o tome što je napravio u nekom apsolutnom smislu koji sugeriraš, već kakav ima stav prema tome što radi. Osoba može raditi jako loše stvari (uvjetno rečeno, prema uprogramiranim konceptima), a da pri tome nema nimalo grižnje savjesti i sasvim mirno spava te doživi kasnu životnu dob. Tvoj mentalni zatvor je u tome što ti (preko savjesti) određuje (oduzima slobodu) kako ćeš reagirati na neke svoje postupke.

Recimo, S.Jobs je eksploatirao djecu u kini za svoj osobni prosperitet, no on je bio duboko u sebi uvjeren da bi oni bez njega puno lošije prošli u životu i živjeli još bijednije. Dakle, on je tipičan primjer kako uprogramirana savjest kao element mentalnog zatvora kreira našu paradigmu i robovanje idejama, konceptima (dobra, zla i slično) ...

Jedan pogled na istu stvar je tzv. predodređeni životni "path" kojim moraš kročiti inače imaš problem i sa sobom i sa životom. Taj "path" je ograda mentalnog zatvora van koje ne smiješ izaći ili pojednostavljeno raditi protiv svoje savjesti jer ćeš ko ovca u toru trpjeti sankcije i posljedice.

Ja ne govorim o psihičkoj bolesti nego o psihičkoj traumi koja je prouzrokovana konkretnim događajem. Ja TO NEŠTO zovem zapisima koje nosimo od Izvora... a ti to zoveš uprogramirana savjest i mentalni zatvor. Ti navodiš konkretan primjer kojim dokazuješ da NEKI TAMO LJUDI misle i osjećaju drugačije... ali ti ga navodiš kao suprotnost DOBRU... a to znači da jako dobro znaš što je to DOBRO, a što ZLO i da je S.Jobs činio nešto loše je eksploatirao djecu u Kini. To što je on mislio, što je osjećao i zašto je to radio ti i ja nikada nećemo saznati. Eksploatirati djecu je loše i ŠLUS!

off
    Patient
    Patient

Postaj by off on čet stu 03, 2011 10:53 pm

Nigdje ja nisam napisao da je S.Jobs radio nešto loše. To može biti loše samo iz pozicije onih koji tako misle, odnosno imaju prekondicioniranu savjest da tako misle. S.Jobs je jednako tako mislio da radi nešto dobro ... nisi ti baš potrudila razumijeti to što sam napisao ...

Da skratim, nema nikakve osnove da bilo tko nameće drugima blo kakve sustave vrijednosti. Možemo jedino govoriti o prepoznavanju i/ili doživljavanju nečijeg djelovanja kroz ugodu i patnju.

Gost
    Gost

Postaj by Gost on čet stu 03, 2011 10:58 pm

gadjo je napisao/la:Nigdje ja nisam napisao da je S.Jobs radio nešto loše. To može biti loše samo iz pozicije onih koji tako misle, odnosno imaju prekondicioniranu savjest da tako misle. S.Jobs je jednako tako mislio da radi nešto dobro ... nisi ti baš potrudila razumijeti to što sam napisao ...

Da skratim, nema nikakve osnove da bilo tko nameće drugima blo kakve sustave vrijednosti. Možemo jedino govoriti o prepoznavanju i/ili doživljavanju nečijeg djelovanja kroz ugodu i patnju.

Ti ne znaš što S.Jobs mislio. Ti samo misliš da znaš. Možda je tek potiskivao svoju savjest jer je glad za novcem i slavom bila glasnija od njegove savjesti. No mi ne možemo znati njegove razloge...
    Iz tvojih misli izvire anarhizam.... jer slobodom smatraš totalnu raspašojku bez odgovornosti za svijet oko sebe. Ja čvrsto vjerujem da je slobodan čovjek tek onaj koji se trudi ne nanositi bol i činiti zlo drugim ljudima.

off
    Patient
    Patient

Postaj by off on čet stu 03, 2011 11:09 pm

Fridaa je napisao/la:
    Ti ne znaš što S.Jobs mislio. Ti samo misliš da znaš. Možda je tek potiskivao svoju savjest jer je glad za novcem i slavom bila glasnija od njegove savjesti. No mi ne možemo znati njegove razloge...

Denial ...

Fridaa je napisao/la:Iz tvojih misli izvire anarhizam.... jer slobodom smatraš totalnu raspašojku bez odgovornosti za svijet oko sebe. Ja čvrsto vjerujem da je slobodan čovjek tek onaj koji se trudi ne nanositi bol i činiti zlo drugim ljudima.

Ideja o spašavanju svijeta dolazi iz taštine, odnosno njenog segmenta imanja (pre)dobrog mišljenja o sebi i svojim umišljajima i davanja uzvišene važnosti istima. Kod nekih se u religiji i politici to razvije u deluziju veličine pa poslije mesijanski kompleks ... uglavnom dosta neugodno po okolinu.

Nedostatak egocentrične želje za nametanjem vlastitog sustava vrijednosti drugima nije anarhija. Anarhija je u osnovi kaotično bezumno djelovanje, ja govorim prije svega o nedjelovanju tamo gdje nije potrebno.

Naravno da će svatko svojim bližnjima učiniti sve dobro u mjeri koliko je sposoban (čitaj prekondicioniran) to učiniti.

Gost
    Gost

Postaj by Gost on čet stu 03, 2011 11:18 pm

Ja ne govorim o spašavanju svijeta... nego o životu i mogućnosti izbora kako ćemo ga proživjeti.
    A svijet svatko od nas može učiniti boljim.... tako da se svakog dana trudi od sebe učiniti boljeg čovjeka.... i svaki napredak na tom planu mijenja svijet jer on postaje bogatiji za jednog boljeg pojedinca. Nismo tu da bi svijet spašavali.... njega je bilo prije nas i bit će ga nakon nas.... mi smo tek trenutak u vječnosti..... dragocjen trenutak jer imamo mogućnost izbora.

Biram odlazak na spavanje. Laku noć... Wink

_Shade_
    Nurse
    Nurse

Postaj by _Shade_ on sub stu 05, 2011 12:32 pm

Fridaa je napisao/la:Univerzalne vrijednosti su stamene. Dobro i zlo je u okviru tih vrijednosti jasno definirano. To što mi... iz nekih, samo nama objašnjivih razloga neke situacije vidimo ovako ili onako... to ne znači da su univerzalne vrijednosti lelujave i prilagodljive našem viđenju.

Osim što je riječ o kružnoj definiciji, ne mislim da su vrijednosti prethodno i neovisno od nas stvorene pa tako ne mislim ni da ideja dobra i zla egzistira u nekom sui generis svijetu koje mi, onda, dohvaćamo s obzirom na našu "spoznajnu zrelost"... Platonističko viđenje vrijednosti ima ozbiljne "boljke" koje je, djelomično, i Gadjo naveo. No, za razliku od Gadje, ipak nisam (moralni) nihilist (nihilizam jest koristan , u prevrednovanju vrijednosti, ali nije konačno rješenje za suživot s drugim ljudima/bićima).

Zadnja promjena: _Shade_; sub stu 05, 2011 12:32 pm; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : ..)

Gost
    Gost

Postaj by Gost on sub stu 05, 2011 2:05 pm

_Shade_ je napisao/la:
    Osim što je riječ o kružnoj definiciji, ne mislim da su vrijednosti prethodno i neovisno od nas stvorene pa tako ne mislim ni da ideja dobra i zla egzistira u nekom sui generis svijetu koje mi, onda, dohvaćamo s obzirom na našu "spoznajnu zrelost"... Platonističko viđenje vrijednosti ima ozbiljne "boljke" koje je, djelomično, i Gadjo naveo. No, za razliku od Gadje, ipak nisam (moralni) nihilist (nihilizam jest koristan , u prevrednovanju vrijednosti, ali nije konačno rješenje za suživot s drugim ljudima/bićima).

Mi smo ti koji univerzalne vrijednosti prihvaćamo ili ih prihvaćamo djelomično.... Nijednu univerzalnu nismo sami stvorili.... Zato sam i spomenula šapat predaka.....
    Postoje obitelji u kojima se drži do obraza i nezamislivo je uzeti tuđe, nemislivo je gaziti druge da bi ta obitelj imala koristi. To se prenosi s koljena na koljeno.... Kad se pojedinac iz takve obitelji nađe u takvoj situaciji ne može ni zamisliti da bi učinio nešto tako nisko i nemoralno jer smatra da bi na taj način uprljao sebe i uspomenu na sve one koji su ga odgajali i koje u ovom vremenu predstavlja. No isto tako postoje sitne duše kojima nije problem ukrasti, lagati i gaziti ljude oko sebe radi osobnog interesa ili zadovoljstva. Pretpostavljam da su ih od djetinjstva tapšali po ramenu kad bi se na takav način snašli..... Pretpostavljam da su im se očevi i djedovi ponašali isto tako. Vrijednosti su odavno zapisane... One su pravila ponašanja koja su nastala da bi bio lakši i ugodniji život u zajednici. One su nastale temeljem pravila prirode... a priroda obiluje pravilima... mi smo tek jedan njen dio koji živi u skladu s njom...... ili pružamo otpor pa na taj način uništavamo majku prirodu, zajednicu u kojoj živimo i sami sebe.

off
    Patient
    Patient

Postaj by off on uto stu 08, 2011 8:33 pm

_Shade_ je napisao/la:... No, za razliku od Gadje, ipak nisam (moralni) nihilist (nihilizam jest koristan , u prevrednovanju vrijednosti, ali nije konačno rješenje za suživot s drugim ljudima/bićima).

Nema nikakve osnove da se sposobnost za suživot, odnosno nekakva socijalna podobnost ljudske jedinke proglasi poželjnim razvojnim ciljem iste. Čak naprotiv, prije će biti da je "društvenost" atavizam koji se genetski vuče od dana kad je bilo teško samostalno ubiti mamuta, a i dan danas se jedinke uključuju u kojekakve interesne skupine počevši od uličnih škvadri pa nadalje i to iz nimalo uzvišenih razloga. Nije li malo paradoksalno da je ta društvenost toliko na cijeni, a istovremeno su najveći sinovi ljudske vrste bili pretežno izolirani od društva. Pa čak i danas se cijeni mudrost nekakvog gurua koju je on ubrao ne kroz srdačni small talk na lokalnoj tržnici, već isključivo u strogoj izolaciji.

Istina, uz vrijednost forme nihilizma koji potiče pasivnu miroljubivu egzistenciju, a to je načelo "live na let live", s određene filozofske (ne faktičke) pozicije nameće se kao mana gubitak šanske za nekakav sinergijski razvoj društva na bilo kojoj razini. Samo, evo tebe kao umjetnički orijentiranu pitam da li je ono što se konkretno pokazalo kao taj razvoj do sada, a koji se uglavnom sveo na tehnološki napredak i pretvaranje ljudi u svinje, istovremeno stvarno pozitivno utjecalo na individualni razvoj jedinki u društvu? Ili je kao i uvijek do sada taj individualan razvoj bio slobodniji i bolji kad nije bio limitiran kojekakvim nužnim kolektivnim paradigama.

_Shade_
    Nurse
    Nurse

Postaj by _Shade_ on pon stu 14, 2011 1:24 pm

Gadjo, razmislit ću pa ti odgovorim..

maria_magdalena
    Director
    Director

Broj postova: 1679
    Vaša reputacija: 14

Postaj by maria_magdalena on uto stu 15, 2011 8:49 am

gadjo je napisao/la:
    _Shade_ je napisao/la:... No, za razliku od Gadje, ipak nisam (moralni) nihilist (nihilizam jest koristan , u prevrednovanju vrijednosti, ali nije konačno rješenje za suživot s drugim ljudima/bićima).

Nema nikakve osnove da se sposobnost za suživot, odnosno nekakva socijalna podobnost ljudske jedinke proglasi poželjnim razvojnim ciljem iste. Čak naprotiv, prije će biti da je "društvenost" atavizam koji se genetski vuče od dana kad je bilo teško samostalno ubiti mamuta, a i dan danas se jedinke uključuju u kojekakve interesne skupine počevši od uličnih škvadri pa nadalje i to iz nimalo uzvišenih razloga. Nije li malo paradoksalno da je ta društvenost toliko na cijeni, a istovremeno su najveći sinovi ljudske vrste bili pretežno izolirani od društva. Pa čak i danas se cijeni mudrost nekakvog gurua koju je on ubrao ne kroz srdačni small talk na lokalnoj tržnici, već isključivo u strogoj izolaciji.

Istina, uz vrijednost forme nihilizma koji potiče pasivnu miroljubivu egzistenciju, a to je načelo "live na let live", s određene filozofske (ne faktičke) pozicije nameće se kao mana gubitak šanske za nekakav sinergijski razvoj društva na bilo kojoj razini. Samo, evo tebe kao umjetnički orijentiranu pitam da li je ono što se konkretno pokazalo kao taj razvoj do sada, a koji se uglavnom sveo na tehnološki napredak i pretvaranje ljudi u svinje, istovremeno stvarno pozitivno utjecalo na individualni razvoj jedinki u društvu? Ili je kao i uvijek do sada taj individualan razvoj bio slobodniji i bolji kad nije bio limitiran kojekakvim nužnim kolektivnim paradigama.

Ako oči nisu vezane, imamo vid.
    Ako uši nisu prekrivene, imamo sluh.
    Ako nos nije zatvoren, imamo osjet mirisa.
    Ako um nije zatvoren, imamo mudrost.
    Ako srce nije zatvoreno, imamo ljubav.
    Što ti je mudrost ako je ne dijeliš sa svojom okolinom, nego duhovna oholost i prezir.

off
    Patient
    Patient

Postaj by off on uto stu 29, 2011 10:38 pm

_Shade_ je napisao/la:Gadjo, razmislit ću pa ti odgovorim..

A možeš i u slijedećoj inkarnacji ... ja sam strpljiv po prirodi Surprised

off
    Patient
    Patient

Postaj by off on uto stu 29, 2011 10:40 pm

maria_magdalena je napisao/la:Ako oči nisu vezane, imamo vid.
    Ako uši nisu prekrivene, imamo sluh.
    Ako nos nije zatvoren, imamo osjet mirisa.
    Ako um nije zatvoren, imamo mudrost.
    Ako srce nije zatvoreno, imamo ljubav.
    Što ti je mudrost ako je ne dijeliš sa svojom okolinom, nego duhovna oholost i prezir.

Ti si me ovim podsjetila na moju pokojnu baku, ona je isto imala tako neke izreke, poslovice, mudrosti, koješta izvezeno na kuhinjskim krpama obješenim uokolo ...

I ti si to tako odnekud prepisala? Cool

maria_magdalena
    Director
    Director

Broj postova: 1679
    Vaša reputacija: 14

Postaj by maria_magdalena on sri stu 30, 2011 1:33 pm

Naravno da jesam, topla voda je već otkrivena.

off
    Patient
    Patient

Postaj by off on sri stu 30, 2011 2:29 pm

On grunf style izreke ispred neću komentirati, ali

mudrost je samozatajna, introvertna, ne hvasta se ne reklamira

A i da nije takva nego suprotne naravi, opet bi plodno tlo za svoje umnožavanje našla rijetko ...

_Shade_
    Nurse
    Nurse

Postaj by _Shade_ on uto pro 13, 2011 2:30 pm

gadjo je napisao/la:On grunf style izreke ispred neću komentirati, ali

mudrost je samozatajna, introvertna, ne hvasta se ne reklamira

A i da nije takva nego suprotne naravi, opet bi plodno tlo za svoje umnožavanje našla rijetko ...

Drugačije rečeno, nema stila momak.. :p

_Shade_
    Nurse
    Nurse

Postaj by _Shade_ on uto pro 13, 2011 2:31 pm

gadjo je napisao/la:

Koliko ti je poznata "teorija igara"?

Sada je: čet svi 17, 2012 7:03 am.